22 Aralık 2010 Çarşamba

2010 biterken

Hiç bir şey anlamadığım, bir varmış bir yokmuş gibi geçen 2010 bitiyor...Günler daha hızlı akmaya başladı nedense...Yazdığım dileklerin hiç biri de olmadı, fallarım ve rüyalarım da çıkmadı:))Yok canım umudumu kaybetmeye niyetim yok!:))Aynen devam..

Ancak sanırım herkesin yaşayabileceği "tükenmişlik sendromu"başladı ben de bu son 1 yıldır ve son 5 ayda da tavan yaptı!!Kesinlikle çok çabalamama rağmen!!
17 yıldır ilk kez boşa çalıştığımı hissettiğim günler geçirdim. Aynı dili konuşmadığım, ne kadar anlatırsan o kadar bön bön yüzüne bakan, ağzımla kuş tutsam yaranamayacağım insanların arasında kaldım!Hayret ettim nedense??
İnsanlar giderek vurdumduymaz, sığ, cahil ve "ne gerek var Haluk" gibi oluyorlar değil olmuşlar!...Zeka seviyesi mi düşüyor nedir saman kafalılık mı mercimek beyinlilik mi artık ne dersen de!!öyle ama yani!!Anlaşılması mümkün olmayan bir inat, bir hırs, bir yalakalık, karşısındaki salak nasıl olsa halleri falan??
Çok üzgünüm ama ne kadar cebelleşsem de ben uyum sağlayamam bu ortamlara ve kişilere?Acınılası insanlarla konuşamam onlara nefessiz kalana kadar açıklama yapamam!!
Bir de bunların tamamının sebebi olan kıskançlık meselesi:biz bu duyguyu bilmiyoruz öğretilmedi bize yaşatılmadı annemizden babamızdan görmedik, nelere yol açtığını bilemedik!Ayrıca insanların %90'ında olduğunu bilemedim ben bu aşağılık kompleksinin??
Bir konudan daha habersizdim o da oldu:
Yöresel yapışkanlık??Duydunuz mu daha önce? Ben de duymamıştım. Şöyle gerçekleşiyor. Bazı memleketlerdeki vatandaşlar yani hemşehriler öyle ağır kanka oluyorlar ki biri birinin suratına s.çsa(ağır olacak kusura bakmayın)ya da biri dünyanın en ağır sahtekarı, kaçakçısı, yalancısı, katili, tecavüzcüsü vb. bile olsa, diğeri ona sonuna kadar sahip çıkıyor hatta "o çok iyi biri aslında" diyebiliyor ve o ana kadar ona verilen ya da "rica edilen" görevleri asla yapmayan ve "ay beni karıştırmayın"diyen bu vatandaş hemşehrisi rica edince emir olarak algılayıp son gaz yapıyor, raporunu da sunuyor!Her gün ders başladıktan(9.00-9.30arası) sonra uykulu şekilde geldiği işine hemşehrisi emrettiği için saat 8de damlıyor!!Son olarak da onun için, daha uzun süredir birlikte çalıştığı iş arkadaşlarını anında satıyor!!Sana gelip "sen merak etme ben senin yanındayım deyip, problem çıkaran tarafı sakinleştireceğine gaz veriyor(ipini çekin bunun diyor özetle!)!!Senden ve arkadaşından nefret ediyor ve kurtulmak için senaryosunu yazıyor ve süper oynuyor, Oscar veririm ben gözüm kapalı!Nasıl mı??
Ben de bilmiyordum walla bu yıl iyice öğrendim burnumu sürte sürte!!Yani insanlar arası o yöreden adam çıkmaz ya da bu yöredekiler şöyledir vb.gibi saplantılarım asla yoktur benim(eskiden vardı yenmiştim ok!)ama bu ne şimdi böyle??Lütfen biri açıklayabilir mi??Her şeyden acısı da bu şahsın ortalıkta "hümanizm" salgılayıcı halleri!!Ayrıca da mağdureyi oynaması ve kötülük abidesi ilan edilmesini sağladığı arkadaşımı bir süre sonra yere göğe koyamaması!!Gördüğü yerde boğar o ayrı!
Evet soru şu: Bu sağlıklı bir kişiyse biz neyiz? Yok eğer ruh hastasıysa öğretmenlik yapabiliyor olması kaç puan??Yok bunlardan çook var diyorsanız neden bunları çekmek zorundayız?O da değil sallama, yokmuş gibi davranacaksın aklı verenler buyrun lütfen siz deneyin!!Ben yoruldum!!
EEE ne oldu şimdi kişilik bozukluğu?Kaldın mı bir başına çok mu güzel oldu rahatladın mı??Kurtuldun mu bizden?Oh çok şükür!!Hadi uğurlar ola!!

Yurdum insanından fıkra:bizzat başıma geldi nedir bu?

Dolmuşa bindim Kartal köprüsünde inicem ama p yolu bilmiyorum, şoföre dedim ki: Kartal köprüsünde inicem yardımcı olur musunuz? Şoförden yanıt: Bana hatırlat!!....
Bu kadar bitti...:)

Not: Yorumunuz "araba al" şeklinde olmasın!...sevgiler....