31 Ağustos 2010 Salı

HATIRLIYOR MUSUNUZ?

10-12 Yaşlarımda ezberlediğim ve hala ezberimde olan ünlü bir tiyatro repliğini yazmak istedim:)
Devekuşu Kabare-GECELER oyunundan Rüyalar Bölümü: Erbakan'ın Rüyası(Metin Akpınar)

"Geçenlerde bir rüya görüyorum. Rüyamda Anayasanın geçici 4. maddesi kaldırılmış, yapılmakta olan seçimlere bendeniz de katılmaktaymış. Yemyeşiil meydanlarda seçim nutukları atıyorum, daha sizi gidi faizciler derdemez meydandan BAŞBAKAANN nidaları yükseliyor, nidalar arş-u ^alaya çıkıyor, arş-u aladan ebabil kuşları i ni yor. Her birinin minik gagasında bir lokma kadayif, kuşlaar kadayifi aziiz ve mü'min din kardeşlerime istirhaaam ediyor, kadayiften taam eden din kardeşim ha va la nı yor, kadayiften taam eden din kardeşim ha va la ni yor, ben deniz de bir tane istirham ediyorum, taam ediyorum, u ça mıyorum, adeta beni ayaklarımdan aşağı çeken bir şey var, nedir bu diyorum amann, bir de bakıyorum Bedrettin Dalan; İlahi Yarabbim, bir mucize halket derdemez, bir yanımdan Vehbi Dinçerler, öbür yanımdan Mehmet Keçeciler ge liyorlar, hep beraber ha va la nı yoruz. Aziiz tabirci kardeşim rüyada uçmak ne demektir??":))))

Tabi bunu okuma değil dinlemek eğlenceli:))Ama paylaşmak istedim:))

19 Ağustos 2010 Perşembe

TATİL BİTERKEN-AĞUSTOS

İki aylık tatilim 31 Ağustos'ta bitiyor. Tatilimi, 5 Temmuz'da geldiğim Hoşköy'deki yazlığımızdan, sadece 3-6 Ağustos arası Bozcaada günleri için ayrıldım:)
Ama iyi ki tüm yaz burada kalmışım, çünkü 11 yıldır ilk kez deniz ve hava bir gün bile bozmadı, dalga olmadı, her gün denizin keyfini çıkarabildik:)Bir kaç hafta yağmur eksik olmadı, olsun berekettir:)Aslında hava Hoşköy için bile oldukça bunaltıcı ve sıcak oldu ki burada daima serin bir esinti vardır!
En ilginç olay ise hortum!Hoşköy ve Mürefte'den ve de bizim siteden acaip bir rüzgar geçti. Camlar kırıldı, kiremitler uçtu, kuş yuvaları dağıldı, deniz kabardı, yağmur alt kat üst kat demeden evlere doldu...
4-5 Ağustos'ta annemle Bozcaada'ya gittik. Mis gibi havası, pırıl pırıl denizi, tertemiz sokakları ve masal gibi evlerinden büyülendik. Ancak otomobil yoğunluğu çok fazla rahat gezilmiyor:(Bir de bazı mekanlar gereksiz yere pahalı!Onun dışında mutlaka gezilmesi ve tatil yapılması gereken bir yer:)Bir de merkezde gezip, konaklayıp, denize girmek için adanın arkasındaki plajlara ya arabayla ya da dolmuşla 6km. yol gidiliyor. Gün boyu plajda kalabilenler için ideal ama bizim gibi istediğimiz zaman evimizin önünden denize girerek tatillerini geçirmiş kişilere göre değil:):P
Sabahları deniz keyfi, kahvaltılar, yine keyifli sohbetlerle sabah kahveleri, "Kalenderoğlu Beach"de kıraat ve uyuklamak, gofretli, kurabiyeli, akşam çayları, balık partileri, üzerine dondurma, şaraplı, çekirdekli scrabble akşamları, pazarlar, gece köye yürüyüşler ile bu yaz, gayet eğlenceli ve dinlenceli geçti:)